Titanik 2 kreće na putovanje ISTOM RUTOM kao i brod koji je potonuo: Pogledajte kako IZGLEDA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2018, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titanik 2 kreće na putovanje ISTOM RUTOM kao i brod koji je potonuo: Pogledajte kako IZGLEDA (VIDEO)

Replika čuvenog Titanika iz 1912. godine krenuće na prvo putovanje 2022. i ploviće istom rutom kao njegov prethodnik, što je oduševilo ljude širom sveta.

Titanik II krenuće na dvonedeljno putovanje od Dubaija do Sauthemptona, a onda će krenuti preko Atlantika ka SAD i uploviti u Njujork, prateći istu rutu kao Titanik iz 1912.

Novi Titanik, čija izgradnja košta oko 500 miliona dolara, moći će da primi 2.400 putnika i 900 članova posade.

Brod će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti klasifikovan kao luksuzni, baš kao i originalni, i imaće isti raspored kabina, samo što će sadržati tehnologiju 21. veka.

Klajv Palmer, australijski biznismen i predsednik kompanije "Blu star lajn", najavio je oživljavanje projekta u septembru, nakon nekoliko godina pauze zbog finansija.

- Brod će ploviti istom putanjom kao i prvi Titanik, ali će takođe i oploviti svet, a ljude će inspirisati i očarati svaka luka u koju pristane - rekao je Palmer.

Da podsetimo, originalni Titanik potonuo je 15. aprila 1912. godine nakon što je udario u ledeni breg samo četiri dana nakon što je isplovio, ubivši više od 1.500 ljudi.

Potonuće Titanika u to vreme bio je veliki šok, pogotovo što je o njemu pričano kao o "brodu koji ne može da potone".

Posle 100 godina, fanovi čuvenog filma "Titanik" imaće priliku da se voze istim brodom na kojem su se zaljubili Rouz i Džek.

Međutim, mnogi su postavili pitanje da li je pametno napraviti istu repliku broda koji je potonuo pre 106 godina.

Pratite nas i na instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pravi se NOVI TITANIK: Biće identičan kao njegov potonuli prethodnik i ploviće ISTOM RUTOM KAO PRE 106 GODINA (VIDEO)

Izvor: Blic, 25.Okt.2018

Brod replika čuvenog "Titanika" narednih godina će ploviti morem, ako bude imao više sreće nego original.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.