Tiramisu sa malinama i pistaćima

Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2018, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tiramisu sa malinama i pistaćima

Iskoristite ovo sezonsko voće, dok ga još ima, u kombinaciji sa pistaćima.

Sastojci:

- 6 žumanaca

- 170 gr šećera

- 50 gr vode

- 500 gr maskarpone sira

- 200 ml slatke pavlake

- 150 ml sosa od malina

- 100 gr mlevevenih pistaća

- 200 gr savoivardi piškota

Sos od malina:

- 3 šolje malina

- 6 kašika vode

- 2 kašike šećera

- 1 kašika >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << gustina

Sos od malina

Maline se kuvaju sa vodom i šećerom dok se ne raspadnu u kašu pa se na kraju doda gustin razmućen u malo hladne vode. Skuvan sos procediti kroz cediljku kako bi se odstranile koštice. Ovaj sos se može skuvati po ličnoj želji sa manje ili više šećera ili sa zamenom. Takođe se može skuvati sa ili bez upotrebe gustina, a više šećera od samih malina što bi bilo dovoljno pektina da se sos zgusne kada voda ispari.

Tiramisu

Žumanca odvojiti u posudu u kojoj će se mutiti. U šerpici dodati šećer i vodu i kuvati dok se šećer ne otopi i ukuva u sirup. Vruć sirup polako dolivati u žumanca koja su već počela da se mute. Mutiti neprekidno dok se temperatura žumanaca ne spusti na sobnu temperaturu. Masa je na kraju penušava i mnogo veće zapremine nego što je bila. Ovaj postupak je ustvari najduža operacija u celoj pripremi. S obzirom da je potrebno neprekidno mućenje dok se masa ne ohladi, mnogo je komotnije to raditi u stonom mikseru.

Slatku pavlaku posebno umutiti u čvrst šne. Polako ručno dodati maskarpone u žumanca a zatim na kraju i ulupanu slatku pavlaku. U posudu poslagati polovinu piškota i politi ih polovinom sosom od malina. Preliti polovinom kreme i posuti polovinom pistaća. Postupak ponoviti još jednom i ukrasiti dodatnim celim malinama.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.