Tiodorović: Ne postoji

Izvor: B92, 10.Feb.2022, 08:37

Tiodorović: "Ne postoji"

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da aktuelne mere za sprečavanje širenja koronavirusa koje je postavio Krizni štab moraju da ostanu na snazi.

On je naveo da neka nova pravila trenutno nisu potrebna.

Kako je Tiodorović rekao za današnje izdanje "Blica", nikakve izmene mera nisu moguće sada, jer je previše malo vremena prošlo od kada se omikron soj pojavio u Srbiji, zbog čega ne postoji jasna studija i potpuni uvid u situaciju.

"Svi pričaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako skandidavske zemlje ukidaju mere. Jeste, ali oni imaju 85-90 odsto vakcinisanih", rekao je Tiodorović.

Ocenio je da je prerano da se donose bilo kakvi zaključci o omikronu i njegovoj novoj stelt varijanti, ali da se, prema njegovim rečima, može reći da se sa tim sojevima "ulazi u neku završnicu".

"Vremenom će to postati endemska pojava, što ne znači da neće biti opasan za neke ljude", kazao je Tiodorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tiodorović: Nema ukidanja mera, ali ni uvođenja novih

Izvor: Danas, 10.Feb.2022

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da aktuelne mere za sprečavanje širenja korona virusa koje je postavio republički Krizni štab moraju da ostanu na snazi, ali da neka nova pravila trenutno nisu potrebna.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.