Tinejdžeri na smrt pretukli borca (89) iz Drugog svetskog rata

Izvor: Kurir, 24.Avg.2013, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžeri na smrt pretukli borca (89) iz Drugog svetskog rata

On se borio za ovu zemlju i na kraju su ga dve bitange ubile na najgori mogući način, rekla je njegova sestra Alberta Toš.

SIJETL - Američka policija uhapsila je u saveznoj državi Vašington jednog tinejdžera, dok se za drugim traga, zbog sumnje da su na smrt pretukli 89-godišnjeg veterana iz Drugog svetskog rata.

Dvojica afro-američkih tinejdžera napala su Delberta Beltona, dok je u kolima čekao prijatelja, pokušavajući da ga opljačkaju. Belton >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je bio ratni vojni veteran i jedan od preživelih američkih vojnika iz bitke za Okinavu. Ubistvo ovog uglednog veterana izazvalo je bes mnogih Amerikanaca na društvenim mrežama, prenosi agencija Asošiejted pres. "On se borio za ovu zemlju i na kraju su ga dve bitange ubile na najgori mogući način", rekla je njegova sestra Alberta Toš.

Šef policije u gradiću Spokejn Frenk Strob izjavio je da nema naznaka da je napad bio izazvan bilo čime sem željom osumnjičenih da ga opljačkaju.Strob je potvrdio hapšenje jednog tinejdžera, dok se još traga za drugim - 16.godišnjim Kenanom KIandom. Oba tinejdžera već imaju policijske dosijee i ranije su pred sudom za maloletnije osuđivani za napade.

Sestra ubijenog starca kaže da se on sa 18 godina prijavio u američku vojsku tokom Drugog svetskog rata i da je bio ranjen u nogu tokom jedne od najžešćih bitki na Okinavi 1945. godine.

"Mali", kako su Beltona zvali prijatelji, jer je bio visok samo 155 centimetara, nakon 33 godine rada u fabrici Kajzer Aluminijum penzionisao se 1982. godine "Voleo je da pleše, igra bilijar i popravlja stare automobile. Bio je veoma aktivan i pod stare dane", kaže njegova porodica. Albertova sestra smatra da je napadnut zbog svojih godina i slabe fizičke konstitucije.

"On je bio bespomoćan", zaključila je ona.

http://www.youtube.com/watch?v=9QGUy5t3gw4

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.