Tikrit: Do sada ekshumirano 47 tela

Izvor: B92, 07.Apr.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tikrit: Do sada ekshumirano 47 tela

U iračkom gradu Tikritu iz više masovnih grobnica ekshumirana su tela 47 osoba koje su, kako se sumnja, ubili džihadisti, saopštili su zvaničnici.

Portparol iračkog Ministarstva za ljudska prava Kamel Amin izjavio je agenciji AFP da je "dosad ekshumirano 47 tela iz 11 masovnih grobnica".

On je dodao da se očekuje da će taj broj biti i veći.

Amin je kazao da se veruje da su to tela šiitskih regruta koje su prošle godine u blizini jedne vojne baze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oteli pripadnici Islamske države, ali i naveo da treba sačekati rezultete DNK analize. Tada je ukupno oteto 1.700 ljudi.

Masovne grobnice su otkrivene nakon što su iračke snage preuzele prošle nedelje kontrolu na Tikritom, što je dosad njihova najveća pobeda u borbi protiv Islamske države.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.