Tijanini roditelji: Ucenjivali su nas!

Izvor: Mondo, 03.Feb.2015, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanini roditelji: Ucenjivali su nas!

Iza svih optužbi protiv nas krije se namera da preostali novac od Tijaninog lečenja bude uplaćen u državni Fond za lečenje dece u inostranstvu, kažu Jelena i Nebojša Ognjanović.

Foto: screenshot/YouTube

Roditelji preminule devojčice Tijane Ognjanović, protiv kojih tužilaštvo vodi istragu zbog sumnje da su prali novac od donacija prikupljenih za lečenje devojčice, izjavili su večeras da se iza svih optužbi protiv njih krije namera da te pare budu uplaćene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u državni fond za lečenje dece.

"Smatramo da je cela ova hajka, koja je započeta u medijima, u stvari rezultat toga da se sav taj novac uplati direktno u taj novoformirani Fond, gde su nam čak i prilikom saslušanja u Upravi kriminalističke policije u zgradi Palate Srbija, to je Služba za borbu pritv organizovanog kriminala, otvoreno rekli "uplatite u fond" i to članovi radne grupe, mi smo se zaprepastili. To je bilo čak u prisustvu zamenika tužioca", rekao je Nebojša Ognjanović emisiji Presing televizije N1.

Oni su naglasili da je od novca koji je prikupljen za Tijanino lečenje, a koji nije potrošen za tu svrhu, ostalo još oko 500.000 evra.

I Jelena i Nebojša Ognjanović više puta su tokom emisije ponovili da neće dozvoliti da se ni jedan evro od te sume slije u bilo koji državni ili privatni fond, već da im je cilj da ga direktno uplate za lečenje bolesne dece.

Na pitanje zbog čega su odbili da uplate novac u novoformirani državni fond za lečenje dece u inostranstvu, koji je pokrenuo ministar zdravlja Zlatibor Lončar, oni su rekli da su to učinili pošto im ni jedan fond, državni ili privatni nije uplatio ni dinar pomoći za Tijanino lečenje.

Oni su dodali da nema istine ni u priči o spornih 100.000 evra koji se spominju u krivičnoj prijavi protiv njih, a koji su završili na računu Nebojše Ognjanovića.

Nebojša Ognjanović je rekao da je ta suma novca skupljena preko pej pal naloga kog su pozajmili od prijatelja iz Austrije, da bi ljudi iz inostranstva mogli da i na taj način uplaćuju novac dok je akcija trajala. Pošto su otišli na lečenje u Hjuston, novac je prebačen u Ameriku, jer im je tamo trebao za troškove lečenja. Kada je Tijana preminula, taj novac nije mogao da bude vraćen na njen račun, jer u startu i nije potekao s njega, tako da nije mogao da bude predmet ostavinske rasprave, rekao je Tijanin otac.

Ognjanovići su negirali i sumnje iznete u medijima da je došlo do zloupotreba i sa delom novca koji je poklonjen za opremu Institutu za majku i dete. Oni su u studio doneli dokumenta i fakture koji, kako tvrde dokazuju da je sve urađeno transparentno i da se oni, ali i nijedna firma koja je bila dobavljač opreme, nisu "ugradili ni jedan dinar", kao što su to tvrdili mediji.

Nebojša Ognjanović je rekao da se razlika u ceni aparata, koja je u medijima predstavljena kao "ugrađivanje" zapravo razlika između nabavne cene aparata i cene sa porezom (pošto se država nije odrekla PDV-a na te aparate).

Na pitanje da li bi ikada zloupotrebili taj novac, Jelena Ognjanović je odgovorila ovako:

"Da li mislite da išta treba ljudima koji izgube dete. Jedina nam je želja da taj novac ne ode ni u jedan fond, ni jedan političar da ne ubira poene, da ode deci. Ni jedan dinar nama ne treba", rekla je Jelena Ognjanović.

I Nebojša i Jelena Ognjanović ocenili su da je u pitanju dirigovana kampanja države protiv njih od prvog dana, a istakli su da su i više puta Ministarstvu zdravlja tražili listu dece kojoj je neophodna pomoć da bi im prebacili sredstva, ali da je nikada nisu dobili.

"Nekome nije u interesu da se taj novac potroši na lečenje dece, već da se izvuče u neki od privatnih ili državnih fondova. Nećemo to dozvoliti, makar otišli u zatvor. Taj novac zaslužuje da ode samo za bolesnu decu", rekli su Ognjanovići.

Oni su ocenili da je sve smišljeno tako da im se, posle optužbi za pronevere i pranje novca, novac oduzme.

Nebojša Ognjanović je rekao i da je suspendovan u MUP-u, u kom je zaposlen, uz obrazloženje da konstantno izaziva negativne natpise u medijima.

Ognjanovići su više puta naglasili da su im natpisi u tabloidima o navdodnoj proneveri novca veoma teško pali.

Tijana Ognjanović preminula je u julu 2013. godine, u bolnici u Hjustonu, ne dočekavši transplantaciju srca, za koju su građani Srbije prikupili novac.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.