Tijanić protiv Vučo: Hajdemo u Strazbur

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2009, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanić protiv Vučo: Hajdemo u Strazbur

BEOGRAD - Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić pozvao je danas predsednicu Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM) Biljanu Kovačević Vučo da "prestane sa pritiscima na srpske sudije i sudove" i zaustavi "uličnu buku i kozačke skupštine", predlažući joj da ga odmah tuži sudu iz Strazbura.

Prema nedavnoj presudi Vrhovnog suda Srbije u korist Tijanića, JUKOM je obavezan da mu plati odštetu zbog objavljivanja knjige "Slučaj službenika Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tinanića", što je izazvalo protivljenje ove i negodovanje drugih nevladinih organizacija.

Tijanić u pisanoj izjavi zato predlaže Vučo da ga tuži sudu u Strazburu, "ako veruje da je u pravu, ako je ubeđena da su falsifikati dozvoljeni i ako pravnički zna da može da potpiše kao autora ovog pamfleta čoveka koji i ne zna da je napisao knjigu o sebi".

Prema oceni Tijanića, ona bi tako trebalo da postupi "ako ne veruje srpskom pravosuđu i ako ne traži da ona bude iznad zakona".

"Onda, pozivam nju i sve njene pristalice da me tuže Međunarodnom sudu pravde. Ili, neka umuknu. I tako priznaju da znaju šta su uradili", poručio je Tijanić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.