Tijanić ponovo direktor RTS-a

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 30.Jun.2010, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanić ponovo direktor RTS-a

Beograd -- Upravni odbor RTS-a izabrao je Tijanića većinom glasova tako što je od devet članova tog tela "za" glasalo sedam, a dva su bila "protiv".

Tijanić je na mestu prvog čoveka najstarije srpske Radio televizije bio šest godina, a izabran je među 15 kandidata prijavljenih na konkurs.

Kandidati su bili: Dejan Stanković Kralj, voditelj "Lude kuće" na TV Košava, Branimir Grulović, koji je bio na čelu Studija B i dopisništva Rojtersa, i novinar Filip Mladenović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je pre četiri godine bio Tijanićev protivkandidat.

On je rekao da je nerado prihvatio ponovni izbor, ali da ga glasanje 7:2 obavezuje da izdrži i naredne četiri godine u nadi da će, kaže, biti na visini njihovog poverenja i poverenja gledalaca.

"Šest godina vodim RTS i, praktično, prvi put u deceniji, RTS je pet godina najgledaniji i najuticajniji srpski RTV program. Međutim, situacija naredne četiri godine, ni izdaleka, neće podsećati na ove godine, i ovo je doba kojeg ćemo se, u budućnosti, rado sećati kao doba relativne stabilnosti i relativne izvesnosti", rekao je Tijanić.

Nakon što mu je poveren još jedan mandat, Tijanić najavljuje da će u tom promenjenom dobu, u, kako kaže, predvečerje digitalizacije, RTS morati da pronađe svoje mesto i svoju novu ulogu, koja neće biti ni malo laka, budući da gledalište sve više traži zabavu i program u kojem ima "krvi, znoja i suza, i nasilja i pornografije".

"Moj karakter koji volli borbu je pobedio moju inteligenciju", naveo je Tijanić i dodao da mu je inteligencija govorila da je ovo najbolji trenutak da ode sa RTS-a.

"Ali, moj karakter, koji ne može da dopusti da propadne ono što sam radio tolike godine, i da ekipu koju sam formirao ostavim bez podrške, naterala me je da se kandidujem", kazao je Tijanić koji tvrdi da se oseća mobilisano za taj posao, a ne kao dobrovoljac.

Kandidati su bili obavezni da, uz prijavu, dostave Program rada i razvoja RTS-a za period naimenovanja sa razradom po godinama.

Mandat generalnog direktora je četiri godine, a jedna osoba može biti izabrana na tu funkciju najviše dva puta uzastopno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.