Tihić: Parlament BiH treba da osudi sve zločine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2010, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tihić: Parlament BiH treba da osudi sve zločine

BEOGRAD -

Parlament BiH treba da donese rezoluciju o osudi svih zločina tokom ratova devedesetih godina, ali tek pošto donese Rezoluciju o Srebrenici, jer je to najteži zločin, izjavio je predsedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Sulejman Tihić.

Tihić je u intervjuu za list Danas rekao da nije sporna rezolucija o osudi zločina svih žrtava sukoba.

"No, mi u Sarajevu prevashodno moramo doneti Rezoluciju o Srebrenici, jer je to najteži zločin, pa tek onda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezoluciju o osudi svih drugih zločina", rekao je Tihić koji je i lider Stranke demokratske akcije.

Tihić, koji predvodi visoku delegaciju BiH u poseti Srbiji, rekao je da su strateški interesi BiH dobri i prijateljski odnosi sa Srbijom i susednim zemljama, kao i da treba unaprediti sve vrste saradnje - ekonomsku, kulturnu i političku.

On je rekao da za razliku od predsedavajućeg Predsedništva BiH Harisa Silajdžića koji je posetu Beogradu uslovio obilaskom osuđenika Ilije Jurišića, za dolazak u Srbiju nije postavljao uslove.

"Ne treba da postoje preduslovi za saradnju i razgovore. Upravo zbog te vrste uslovljavanja, mi već četiri godine nemamo dijalog države BiH i države Srbije. Zvanični Beograd sarađuje samo s entitetom Republikom Srpskom, što nije dobro, kako za BiH, tako i za Srbiju", rekao je Tihić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.