Tihić: Ganić i Dobrovoljačka su stvar pravosuđa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2010, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tihić: Ganić i Dobrovoljačka su stvar pravosuđa

BANJALUKA -

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić smatra da su slučaj Ejupa Ganića ispolitizovale vlasti Srbije, ali i neki političari u Bosni i Hercegovini (BiH).

On je optužio vlasti Srbije da su "neselektivno optužile celo političko i vojno rukovodstvo BiH" u predmetu "Dobrovoljačka", a bosanke političare da su pokušali da dokažu koliko se zalažu za Ganića, "iako je to stvar pravosuđa i ugovora zaključenog između Srbije i BiH".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je u intervjuu za banjalučke “Nezavisne novine” kazao da svaka politizacija ovog slučaja šteti najviše Ganiću.

“Ljudi su u Dobrovoljačkoj ulici pobijeni, a zločin je zločin bez obzira na broj žrtava", ocenio je predsednik SDA.

"To su pravosudne institucije BiH morale da procesuiraju, ako ne tada, onda su to do sada svakako trebale uraditi. Moramo prvo ispred svoje kuće počistiti da bismo mogli drugima ukazivati na slične slučajeve, rekao je Tihić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tihić: Slučaj Ganića ispolitizovan

Izvor: B92, 26.Mar.2010

Banjaluka -- Predsednik SDA Sulejman Tihić smatra da su slučaj Ejupa Ganića ispolitizovale vlasti Srbije i BiH iako je to stvar pravosuđa i ugovora između dve zemlje... On smatra da su vlasti Srbije ispolitizovale slučaj "neselektivnim optužbama celog političkog i vojnog rukovodstva BiH" u predmetu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.