Težak usud u srce dirnuo

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak usud u srce dirnuo

Pročitavši priču na Humanitarnom mostu "Vesti" o mukama porodice rudara Mileta Škorića (51) iz Resavice na koga su se kobnog 19. februara obrušili ugalj i jalovina, plemenita porodica Milenka Šipke iz Oberordorfa u Švajcarskoj uputila je posredstvom naše Redakcije dar od 50 franaka.

Uz novčanu podršku stiglo je i pismo u kome su njegovoj supruzi Danieli i pastorku Danielu poručili da su uz njih, izrazivši nadu da će uspeti da se izbore sa nedaćama.

Ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << što ih je dirnulo jeste to što od kada se na Mileta obrušio deo jame u kojoj je zarađivao za hleb za njega i suprugu Danielu, na pleća njegovog pastorka Daniela (31) pala je briga o majci Danieli i mlađem bratu Mariu (28).

Od svoje plate, koju zaradi kopajući ugalj u jami Vodna, on mora da prehrani njih troje, ali to, nažalost, nije dovoljno za otplatu stambenog kredita.

- Mile je o bratu i meni brinuo bolje nego naš pokojni biološki otac. Majku je čuvao kao da je dete, jer je veoma bolesna. Pošto nije u stanju da hoda ni 200 metara, on joj je donosio lekove, snabdevao hranom, kuvao joj čaj izjutra. Mario živi u Ćupriji, u kojoj sam i ja živeo sa devojkom, ali sam morao da se preselim da bih brinuo o majci. Njoj je svakodnevno potrebna pomoć - rekao je za "Vesti" Daniel.

A čim se dar porodice Šipka nađe u njihovim rukama, saznaćemo kako su i zabeležićemo sve što u znak zahvalnosti budu poručili zemljacima koji su mislili na njih.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.