Borbenim avionima na Bahmut – Rusi zauzeli

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 14:35

Borbenim avionima na Bahmut – Rusi zauzeli

Zvanični predstavnik ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov, saopštio je da su ruske snage u zapadnom delu Bahmuta osvojile četiri četvrti u tom gradu.

"U pravcu Donjecka, jurišni odredi nastavili su da potiskuju neprijatelja u zapadnom delu grada Artjomovsk (Bahmut), gde su zauzeli četiri četvrti", rekao je Konašenkov, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, tokom borbi za Bahmut, ruske vazdušno-desantne jedinice potisnule su ukrajinske trupe ka severnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i južnoj periferiji grada.

Konašenkov je naveo da je ruska vojska nanela poraz ukrajinskim snagama u oblastima Bogdanovka i Artjomovskoje u Donjeckoj Narodnoj Republici.

"Tokom dana, avioni su izvršili četiri naleta na područje grada Artjomovsk (Bahmut)", kazao je on.

U hersonskom pravcu ruska vojska je uništila haubicu "Msta-B", kao i američku radarsku stanicu za kontrabaterijsku borbu. U kupjanskom pravcu, na području naselja Oljšana i Berestovo u Harkovskoj oblasti, sprečena su dejstva dve ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe.

U oblasti naselja Belogorovka u Luganskoj Narodnoj Republici pogođen je komandni punkt 81. aeromobilne brigade ukrajinske vojske.

Raketnim napadima na privremene položaje 24. mehanizovane brigade i odreda snaga za specijalne operacije ukrajinske armije u Konstantinovki u DNR likvidirano je više od 200 ukrajinskih vojnika, a još oko 280 je ranjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.