Tetovaže u svetu šou-biznisa: Išarane lepotice

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2018, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tetovaže u svetu šou-biznisa: Išarane lepotice

Tetovaže su oduvek bile prisutne na planeti. Smatra se da je iscrtavanje tela staro koliko i civilizacija. Ljudi su ukrašavali kožu da bi iskazali svoj status u društvu, zaštitili se od zlih duhova, ali i da bi se sećali voljenih osoba.

U jednom razdoblju tetoviranje je postalo tabu tema, a pojedini poslovi su zahtevali da se mastilo na koži pokrije ili poslodavci uopšte nisu u kolektiv primali "išarane" pojedince.

Sada svet polako prihvata one koji uživaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da na koži imaju umetnička dela. Tako danas u modnoj industriji u kojoj je doskora bilo nezamislivo da se nasmeši sa bilborda ili pistom prošeta istetovirana manekenka paradiraju modeli s raznim simbolima po telu.

Australijski model Rubi Rouz je, kako znalci tvrde, slika i prilika lepotice s neobičnim tetovažama. Pojedincima su njeni iscrtani "rukavi" previše, ali to očito ne smeta pojedinim brendovima poput Najki, Toma Forda ili kozmetičke kuće Madžbelline ili Urban decadž.

- Moja mama je prava lutka sa naslovnice. Mislim da sam se zbog nje zainteresovala za šminkanje. Madona mi je bila uzor. Smatrala sam da je kraljica popa najsrećnija žena na planeti, i dalje tako mislim. Posmatram je kako iznova i iznova izmišlja nov izgled i eksperimentiše sa šminkom, kosom, kostimom... Zahvaljujući pevaču Prinsu otkrila sam šta znači androgeni stil oblačenja. Sa 16 godina sam obrijala glavu i uradila prvu tetovažu. Bila veoma ponosna zbog toga. Vremenom sam prestala da brojim simbole po koži koji meni znače, a verovatno da ih imam više od 50 i rado ih pokazujem.

Manekenka Kara Delevinj takođe neometano vedri i oblači modnim nebom iako na svom telu ima više od 20 crteža. Pre pola decenije uradila je lava koji joj krasi zglob kažiprsta na ruci koji je postao njen zaštitni znak. Smatra da su joj najčudnije tetovaža očiju na vratu i na tabanu gde piše "Made in England" (proizvedeno u Engleskoj).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.