Tetovaže u Srba

Izvor: Blic, 11.Maj.2014, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tetovaže u Srba

Nekada su sve tetovaže izgledale isto, tatu-majstori koristili su šablon i preslikavali iste motive. Sada se ljudi sve više odlučuju na prava mala umetnička dela na telima, pa koža postaje poput platna. Šta najčešće tetoviraju građani Srbije?

Razgovarali smo s majstorima iz više od deset popularnih tatu-salona po Srbiji. Pitali smo šta se najčešće tetovira i zašto. Svi se slažu da postoji velika razlika između tetovaža koje biraju žene i muškarci, kao i između >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samog načina tetoviranja.

Devojke u tetovažama traže simboliku, s njima se povezuju i biraju ih emotivno. Muškarci se manje emotivno povezuju sa značenjem same tetovaže, već im je bitnije da ne naprave grešku u pogledu onoga što će im celog života stajati na telu. Tada se odlučuju na verske motive s kojima misle da ne mogu da pogreše.

Oni se pre odlučuju na tetovaže koje će biti većeg obima, preko celih leđa, nogu, ruku, dok su žene u strahu pa pre biraju pet manjih tetovaža nego jednu veliku. Muškarci u Srbiji često se poistovećuju sa sportistima pa traže tetovaže po uzoru na njih.

Žene gledaju u strane dive, pa su tako ranije pazile kada se Andželina Žoli tetovira, a danas im je uzor Rijana.Tatu-majstori saglasni su da ne postoji osoba koja se tetovira jednom. Po još jednu tetovažu se svi vrate.

Ovo su najčešći motivi kod tetovaža muškaraca i žena u Srbiji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.