Test iz matematike prošao regularno, objavljena i rešenja

Izvor: B92, 20.Jun.2019, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Test iz matematike prošao "regularno", objavljena i rešenja

Beograd -- Ministarstvo prosvete saopštilo da je današnji test iz matematike u okviru završnog ispita za učenike osmog razreda, protekao "regularno".

Navodi se da je time završeno sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/19. godinu a da će konačni rezultati male mature biti objavljeni u četvrtak 27. juna od 8 časova.

Ministarstvo je, povodom pomeranja datuma polaganja testa iz matematike zbog objavljivanja rešenja na društvenim mrežama, izrazilo zahvalnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "učenicima, njihovim nastavnicima i roditeljima na razumevanju i strpljenju", ali i nadu da se "u budućnosti neće dešavati slične situacije koje će remetiti aktivnosti koje se odnose na sprovođenje završnog ispita".

Rešenja današnjeg testa iz matematike možete pogledati OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završni test iz matematike protekao regularno

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2019

BEOGRAD - Test iz matematike koji su učenici završnog razreda osnovne škole danas polagali u okviru završnog ispita protekao je regularno i sve se odvijalo po utvrđenoj proceduri, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.