Izvor: Nezavisne Novine, 05.Apr.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla model 3 napokon predstavljen

Tesla je otkrio Model 3 u fabrici u Los Anđelesu, nudeći vožnju svima pristunima.

Online poručivanje je otvoreno sat vremena poslije predstavljanja, a depozit je bio 1000 dolara. Isporuke ovog automobila počinju tek krajem 2017. godine.

Tesla Model 3 dolazi sa drugačijim prednjim dijelom od postojećeg modela S i X, nema prednje rešetke, što i nije čudno, s obzirom da je u pitanju električni automobil. Druga stvar su novi farovi. Prednji dio podsieća na Porsche >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Panameru, što je odličan početak, dok profil izgleda kao umanjeni model S.

Unutra se nalazi novi dizajn enterijera. Sa širim tabletom koji kontroliše funkcije vozila, Model 3 ima sportski izgled, ali je i dalje veoma jednostavan i bez mnogo fizičkih komandi.

Elon Musk tvrdi da će ovaj model koštati 35 000 dolara prije poreza, kao i 215 milja autonomije na jednom punjenju. Musk kaže da će najsporija verzija ovog modela stizati do 100km/h za šest sekundi.

"U Tesli ne prave spore automobile", dodao je Elon Musk.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.