Tesla Autopilot sistem je zabavan i zastrašujuć

Izvor: Blic, 16.Okt.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla "Autopilot" sistem je zabavan i zastrašujuć

Kalifornijska firma Tesla Motors je zvanično predstavila svoj novi "Autopilot" sistem za polu-autonomnu vožnju u seriji snimaka u kojima su automobilski novinari dobili priliku da isprobaju novu tehnologiju koja će uskoro početi da se ugrađuje i u serijske modele luksuznog električnog automobila.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

U zvaničnom saopštenju kompanije se navodi da sistem koristi "12 ultrasoničnih

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

senzora velikog dometa koji skeniraju radijus od 4.8 metara oko automobila u svakom smeru i pri svim brzinama u kombinaciji sa sistemom za automatsko kočenje."

Iz firme Elona Maska dodaju da je ovo prvi sistem koji kombinuje četiri vrste informacija: kameru, radar, ultrasonično i satelitsko pozicioniranje.

VIDEO> Tesla Autopilot #1:

Kako se može videti na snimcima, novinari su tokom test vožnji bili najviše impresionirani mogućnošu automobila da samostalno menja trake.

Ovaj program će mušterijama postati dostupan sa novom verzijom softvera 7.0 koja takođe uključuje i "sofisticirane vizuelne novine digitalnog displeja".

VIDEO> Tesla Autopilot #2:

Tesla Motors insistira da ovaj sistem ne pruža potpuno autonomnu vožnju i apeluju da čak i prilikom njegovog rada ruke vozača moraju stalno biti na volanu, međutim, kao što su i novinari tokom testa pokazali, sistem je podložan zloupotrebi.

VIDEO> Tesla Autopilot #3:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.