Teško povređen u eksploziji u Šapcu

Izvor: B92, 22.Apr.2012, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško povređen u eksploziji u Šapcu

Šabac -- Rade M. (33), koji je teško povređen u eksploziji automobila u centru Šapca, prevezen je u beogradski Urgentni centar. On se nalazi u kritičnom stanju.

Oko 15h u centru Šapca eksplodirao je automobil Radeta M. "folksvagen turan" crne boje u kome se u tom trenutku nalazio još jedan mladić. Obojica su poznati policiji od ranije.

Prema rečima istražnog sudije Slobodana Velisavljevića, u trenutku eksplozije u vozilu marke "folksvagen turan" bila su dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lica, od kojih je jedno teško povređeno i prebačeno za Beograd.

Rade M. je najpre prevezen u šabačku bolnicu. Pošto je bio u kritičnom stanju, ubrzo je sa teškim povredama noge prebačen u Klinički centar u Beogradu. Muškarac koji je bio s njim u automobilu ostao je nepovređen.

Portparol Urgentnog centra Drago Jovanović rekao je da je mladić sa teškim telesnim povredama prebačen u tu ustanovu i da se trenutno nalazi na pregledima.

Policijska uprava u Šapcu saopštila je da se eksplozija dogodila u Ulici Vlade Jovanovića oko 15 časova kada je aktivirana naprava na automobilu "folksvagen tuaran" šabačkih registarskih tablica.

Kako saznajemo, reč je o vozilu koje je bilo u pokretu, a ispod kojeg je bila postavljena eksplozivna naprava koja je daljinski aktivirana.

Od siline detonacije popucala su stakla na obližnjim lokalima i kućama. Na svu sreću, u trenutku eksplozije u glavnoj šabačkoj ulici, gde se vikendom nalazi veliki broj šetača, nije bilo nikog.

Povređeni muškarac je od ranije poznat policiji i pre nekoliko meseci je odslužio zatvorsku kaznu zbog trgovine narkoticima.

Identična eksplozija u Šapcu desila se i pre dve godine u istoj Ulici Vlade Jovanovića, i tada je vozač poginuo, a suvozač je ostao nepovređen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija automobila u centru Šapca, jedan povređen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2012

ŠABAC -..U centru Šapca danas oko 15 časova teško je povređen jedan muškarac kada je eksplodirao automobil marke "folksvagen turan" crne boje u kome se on nalazio, javila je Radiotelevizija Srbije...Povređeni muškarac, koji ima oko 30 godina, sa teškim povredama prevezen je u šabačku bolnicu...Eksplozija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bomba mu raznela noge!

Izvor: Kurir, 22.Apr.2012

Rade M. (33), poznat po trgovini narkoticima, teško povređen kad je juče oko 15 časova, u centru grada, napadač aktivirao eksploziv postavljen pod "folksvagen turan" dok je auto bio u pokretu..ŠABAC - Bezobzirno!..Rade M. (33) teško je povređen u eksploziji bombe postavljene pod terenac „folksvagen...

Nastavak na Kurir...

Šabac: Povređeni poznat policiji

Izvor: B92, 23.Apr.2012, 10:55

Beograd -- Zdravstveno stanje muškarca koji je u Šapcu teško povređen u eksploziji automobila u kome je bio je teško, kaže portparol Urgentnog centra Drago Jovanović...U trenutku eksplozije, za koju se sumnja da je izazvana podmetnutom bombom, u vozilu su bile dve osobe, od kojih je jedna nepovređena....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.