Terorizam mora da se eliminiše

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 15:14

"Terorizam mora da se eliminiše"

Izraelski predsednik Isak Hercog izjavio danas da Izraelci trenutno ne mogu da razmišljaju o mirovnom procesu sa Palestincima.

Prema njegovim rečima, osnovno pitanje nakon 7. oktobra je kakve će sigurnosne garancije postojati za izraelske građane.

"Izrael želi da živi u miru i postoji snažna želja za suživotom i izmeđšu Izraelaca i Palestinaca, ali terorizam mora da se eliminiše", rekao je on na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

"Niko pri zdravoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pameti sada nije voljan da razmišlja šta će biti pravo rešenje mirovnih sporazuma. Svi žele da znaju da neće biti napadnuti na isti način sa severa ili juga ili istoka Izrael je izgubio poverenje u mirovne procese jer vidimo da naši susedi veličaju teror'', rekao je Hercog.

Dodao je i da ''rat nije samo rat između Izraela i Hamasa''.

''Svet mora da se suoči sa tim: postoji imperija zla koja izvire iz Irana. Takve aktivnosti potkopaće svaki mirovni proces i svaku stabilnost u svetu'', rekao je izraelski predsednik i pozvao na stvaranje ''veoma jake koalicije'' koja bi se suočila sa Iranom i njegovim saradnicima.

Prethodno, Hercog je rekao da se Izrael moli da hitna pošiljka, koja je preko Egipta stigla do granice Gaze, u okviru dogovora u kojem su posredovali Katar i Francuska, stigne do taoca koje Hamas drži u toj palestinskoj enklavi.

"Molimo se da svi lekovi dođu do njih, ali to je samo početak", rekao je Hercog na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, prenosi Rojters i dodaje da je Hercog sedeo pored slike najmlađeg od 132 taoca, jednogodišnjeg Kfira Bibasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.