Teroristički napad u vojnoj bazi: Sačekao da počnu da se mole, pa pobio pet vojnika

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 00:53

Teroristički napad u vojnoj bazi: Sačekao da počnu da se mole, pa pobio pet vojnika

Tri pripadnika oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata i jedan bahreinski oficir su poginuli u terorističkom napadu u Somaliji.

Oni su stradali nakon što je vojnik otvorio vatru na vojnu bazu u glavnom gradu Mogadišu, saopštilo je Ministarstvo odbrane UAE na platformi X.

Naoružani, tek obučeni somalijski vojnik, takođe je ubijen u vojnoj bazi Gordon kojom upravljaju UAE. „Vojnik je otvorio vatru na trenere UAE i somalijske vojne zvaničnike kada su počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se mole.

Četiri oficira UAE su povređena, dok su četiri vojnika ubijena“, rekao je jedan od oficira Rojtersu.

On je naveo da se pretpostavlja da je vojnik prebegao iz Al Šababa pre nego što su ga Somalija i UAE regrutovali kao vojnika.

Teroristička grupa Al Šabab, povezana sa Al Kaidom, preuzela je odgovornost za napad putem saopštenja na svom Radio al Andalusu i saopštila da su njeni borci ubili 17 vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U terorističkom napadu u Somaliji ubijena četvorica pripadnika međunarodne vojne misije

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2024

U napadu u Somaliji sinoć su ubijena tri vojnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i jedan oficir iz Bahreina, koji su u toj zemlji bili u misiji obuke vojske, saopštilo je sinoć Ministarstvo odbrane Emirata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.