Teroristi krenuli na Rusiju?

Izvor: B92, 27.Dec.2023, 12:46

Teroristi krenuli na Rusiju?

Ruske snage bezbednosti saopštile su danas da su sprečile teroristički napad na prugu u Samarskoj oblasti.

Kako su naveli, uhapsili su pripadnika organizacije za koju Moskva navodi da je proukrajinska.

U saopštenju Federalne službe bezbednosti (FSB) se navodi da je uhapšeni građanin Samare, pripadnik Legije "Sloboda Rusiji", planirao da izvrši teroristički napad na železničku prugu u Kujbiševu, što je priznao prilikom ispitivanja.

FSB je uhapsio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "teroristu" 15. novembra, a prilikom pretresa njegove kuće pronađeni su Molotovljevi kokteli, kompjuter i mobilni uređaji za komunikaciju.

FSB je pokrenuo krivični postupak zbog pripreme terorističkog napada i istakao da je uhapšeni pristalica Legije "Sloboda Rusije", koju je u februaru Vrhovni sud označio kao terorističku organizaciju i zabranio je, prenela je agencija RIA novosti.

Prema tvrdnjama tužilaštva, ta struktura je formirana u Ukrajini "radi podrivanja ustavnog sistema Rusije, svrgavanja vlasti u zemlji, uključujući i terorističke napade".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.