Terorista registrovan u Preševu, pasoš lažan

Izvor: B92, 15.Nov.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terorista registrovan u Preševu, pasoš lažan

Jedan od osumnjičenih terorista, A.A, za koje se interesuju francuske bezbednosne službe, registrovan je na graničnom prelazu Preševo 7. oktobra ove godine.

Francuske obaveštajne službe saopštile su da je terorista koji je registrovan u Preševu imao lažni sirijski pasoš.

Kako prenosi “Sputnjik“, pasoš je najverovatnije napraljen u Turskoj, a potom je korišćen za put kroz Evropu.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je formalno zatražio azil u Srbiji.

“Proverama je utvrđeno da se njegovi podaci poklapaju sa podacima osobe koja je 3. oktobra identifikovana u Grčkoj. Za ovim licem nije bila raspisana Interpolova poternica“, navodi se u saopštenju.

Takođe, ističe se da MUP Srbije nastavlja saradnju sa bezbednosnim službama Republike Francuske.

Jedan od terorista koji je učestvovao u napadima u Parizu registrovan je kao izbeglica 8. oktobra u izbegličkom centru u Opatovcu u Hrvatskoj.

Prethodno je grčki ministar Nikos Toskas saopštio da je osoba sa sirijskim pasošem koja je osumnjičena za napad u Parizu 3. oktobra stigla na grčko ostrvo Leros.

“Vlasnik sirijskog pasoša je registrovan pet dana kasnije, 8. oktobra u Opatovcu“, piše“Večernji list“.

Zagrebački list navodi da je on propušten jer nije bilo nikakvog “alarma“, odnosno on nije bio označen kao sumnjiv od strane Interpola.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.