Tereza Mej će od Tusku zatražiti odlaganje Bregzita

Izvor: B92, 19.Mar.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej će od Tusku zatražiti odlaganje Bregzita

Britanska premijerka Tereza Mej danas ili sutra će poslati pismo predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku u kome će zatražiti odlaganje Bregzita.

Tim ministara Tereze Mej razgovarao je o Bregzitu danas 90 minuta, između ostalog i o implikacijama izjave predsednika parlamenta iznete u ponedeljak da Mej ne može da stavi na glasanje svoj sporazum o Bregzitu na treće glasanje ukoliko ne bude fundamentalno izmenjen, rekao je portparol britanske premijerke, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Mejova se nada da će dobiti odobrenje u poslednjem trenutku za svoj sporazum pred održavanje samita EU u četvrtak, gde se očekuje da će lideri EU razgovarati o odlaganju Bregzita.

Britanije bi iz EU zvanično trebala da izađe 29. marta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MEJEVA I ZVANIČNO TRAŽI ODLAGANJE BREGZITA Tusk: Spremni smo da Britanija ode i bez dogovora

Izvor: Kurir, 19.Mar.2019

Britanska premijerka Tereza Mej danas ili sutra će poslati pismo predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku u kome će zatražiti odlaganje Bregzita, izjavio je njen portparol.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.