Teretnjaci čekaju Horgošu, kolona duga više od šest kilometara

Izvor: RTS, 11.Sep.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teretnjaci čekaju Horgošu, kolona duga više od šest kilometara

Vozače tokom dana očekuje vedro i toplo vreme koje će doneti dobre uslove za vožnju. Nema zastoja na najfrekventnijim putnim pravcima. Zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema, dok je kolona teretnih vozila na Horgošu duga više od šest kilometara.
Reporter RTS-a javlja da je kolona vozila na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Horgoš duga više od šest kilometara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Od ponedeljka je jedva trećina od uobičajenog broja teretnih vozila prošla kroz prelaz Reske–Horgoš.
"Od ponedeljka je izuzetno usporen rad mađarskih prvenstveno policijskih organa. U zadnjih 48 sati mi smo uspeli da propustimo svega 400-500 kamiona, što je duplo manje u odnosu na realan broj koji mi možemo propustiti", kaže Miroljub Stojković, šef carinske ispostave na teretnom terminalu Horgoš.
Prema informacijama koje imamo, dodaje Stojković, mađarski carinici tvrde da im je pao sistem zbog nevremena i da je zbog toga usporen rad.
"Mi smo u stalnom kontaktu sa njima i pokušavamo da utičemo da ubrzamo njihov rad. Međutim, nažalost u tome ne uspevamo", naveo je Stojković.
Pojedine kamiondžije kažu da su čekali više od 24 sata, a mnogi od njih odustaju i vraćaju se nazad.
AMSS je saopštio da teretnjaci na Horgošu i Batrovcima čekaju šest sati, na Kelebiji četiri i na Šidu dva sata.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kolona teretnjaka na Horgošu duga više od šest kilometara

Izvor: RTS, 11.Sep.2019

Kolona teretnih vozila na graničnom prelazu Horgoš duga je više od šest kilometara. Mađarski carinici tvrde da im je zbog pada sistema usporen rad. . Od ponedeljka jedva trećina od uobičajenog broja teretnjaka je prošla...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.