Teretni brod udario tanker, preti izlivanje milion barela nafte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 12:34

Teretni brod udario tanker, preti izlivanje milion barela nafte

Kineska Uprava za pomorsku bezbednost saopštila je danas da je došlo do izlivanja nafte u Žutom moru iz tankera "A Simfoni", koji je prevozio oko milion barela nafte.

"Brod za prevoz rasutog tereta udario je u 'A Simfoni'. Svi su na sigurnom, a mi smo u procesu upoznavanja sa činjenicima", rekao je jedan izvor.

Rojters navodi da je tanker, sa zastavom Liberije, poslednji put viđen u blizini luke Kingdao, prema podacima "Refinitiv ajkona".

Celokupna posada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tankera "A Simfoni" je prebrojana i nema izveštaja o povredama, navodi se u saopštenju upravnika broda, a prenosi agencija "Blumberg".

Lokalni stručnjači za reagovanje na izlivanje nafte raspoređeni su da zaustave izlivanje nafte i započnu sa čišćenjem, navodi se u izveštaju.

Obližnjim brodovima je naloženo da budu na najmanje 18,5 kilometara udaljenosti od lokacije incidenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EKOLOŠKA KATASTROFA U NAJAVI! Havarija u Žutom moru

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021

Obližnjim brodovima je naloženo da budu na najmanje 18,5 kilometara udaljenosti od lokacije incidenta..Kineska Uprava za pomorsku bezbednost saopštila je danas da je došlo do izlivanja nafte u Žutom moru iz tankera "A Simfoni", koji je prevozio oko milion barela nafte...-Brod za prevoz rasutog tereta...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.