Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teretana u sedmoj deceniji

Ako ste mislili da su najčešći posetioci teretane mladi, zgodni i mišićavi, prevarili ste se. U teretane najredovnije idu ljudi, koji su "zagazili" u sedmu deceniju, makar u Velikoj Britaniji, gde muškarci i žene posle 60. odlaze sedam, osam puta mesečno.

Mladi u 20-im znoje se među spravama samo pet puta mesečno.

Istraživanje je sprovedeno u 77 teretana i pokazalo je da je prosečna starost posetilaca 67 godina, a u Škotskoj čak 79! Svaki drugi je stariji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od 55, a učlanio se da bi poboljšao kondiciju. Svaki peti imao je zdravstveni problem koji je zahtevao veću aktivnost, a četvrtina je želela da kontroliše težinu.

Inače, fizička aktivnost značajno smanjuje rizik od mnogih bolesti, poput kardiovaskularnih oboljenja i dijabetesa tipa 2, koje se sve češće javljaju s godinama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.