Terali devojčicu da se raznese

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2014, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terali devojčicu da se raznese

Osmogodišnja devojčica opasana eksplozivom uhapšena je pri pokušaju da izvede samoubilački napad na punkt granične policije u južnom Avganistanu, javlja BBC.

Devojčica opasana eksplozivom krenula na vojsku  

Devojčica, za koju se veruje da je sestra jednog istaknutog talibanskog vođe, u "stanju je šoka i konfuzije", posle hapšenja u nedelju, saopštili su zvaničnici.

 

Pretpostavlja se da je osmogodišnjakinju brat nagovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i ohrabrivao da izvede samoubilački napad. Predstavnici policije su potvrdili da se incident dogodio u nedelju uveče u provinciji Helmand, kada je jedan pripadnik granične policije video devojčicu opasanu eksplozivom i tako osujetio napad.

 

"Nije uspela da pritisne dugme na detonatoru, pa je uhapšena pre nego što je izvela napad", navodi BBC. Devojčica je prebačena u glavni grad pokrajine Helmand Laškar Gah.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.