Tepić: Vlast hvali demonstrante u Makedoniji, a ćuti na naše

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2017, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić: Vlast hvali demonstrante u Makedoniji, a ćuti na naše

Marinika Tepić, poslanica Nove stranke, rekla je da uznemirava to što vlast u Srbiji demonstrante deli na dobre i loše, hvali one koji su u Makedoniji upali u parlament, a ostaje nema na demonstrante "ispred svog nosa" u Beogradu.

Gostujući u Danu uživo, Tepić je rekla da je vladajuća stranka putem nekih TV kanala široj javnosti slala pohvale na račun demonstranata koji su upali u Sobranje, tukli policiju, žene i poslanike. S druge strane, poziv građanima da prisustvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sednicama Narodne skupštine Srbije "tretiran je na nivou terorizma po ocenama SNS", dodaje Tepić.

Gošća Dana uživo i lider Nove, Zoran Živković, uputili su zahtev predsednici parlamenta Maji Gojković da građanima, učesnicima "Protesta protiv diktature" dozvoli prisustvo plenarnim sednicama u svojstvu gostiju.

"Očekujemo da će u određenom trenutku vrata morati da se otvore. Ako ne zbog tih 48 građana, onda zbog nekih drugih koji će morati da posete parlament. Onda ćemo videti dvostruke arišine, ako su u pitanju posebni gosti vladajuće većine", kaže Tepić.

Na konstataciju da pozvani građani nisu obični gosti, već i učesnici protesta, ona odgovara da to što je neko učesnik protesta za posledicu nema smanjenje njegovih ljudskih i građanskih prava.

"Oni su slobodni građani koji imaju pravo da prate plenumska zasedanja", ističe Tepić.

Poslanica Nove stranke optužila je neke poslanike da sprovode fašizaciju u parlamentu. Objašnjava da su te optužbe teške koliko i to što je narodni poslanik Aleksandar Martinović u skupštinskom holu pokazivao fotografije dece novinara i poslanika, koja učestvuju na protestima

"On je njima zašio žutu traku oko ruku. Mislila sam da će shvatiti da je preterao, ali nekoliko dana kasnije isti nastup ali na sednici parlamenta, imao je Marjan Rističević, sa istim tim fotografijama. Za Maju Gojković je je teška reč kada vređam poslanike, a nije problem da ti poslanici na taj način stigmatizuju decu naših kolega i novinara. Čekala sam treću fazu, da ona izađe sa istim tim fotografijama", kaže Marinika Tepić.

Smena Maje Gojković trebalo bi da se nađe na dnevnom redu sednice, koja još nije zakazana. Gošća Dana uživo kaže da jedva čeka da se za sednica zakaže.

"Nadam se što popunjenijem balkonu i očekujem što kvalitetniju raspravu i da se ta pandorina kutija jednom zatvori. Maja Gojković je paradigma skupštine u kojoj se nalazi nekoliko jurišnika ili perjanica vladajuće stranke. Od nje, kao prve među jednakima, do Aleksandra Martinovića i Marjana Rističevića i jedino čemu oni služe je proizvodnja nenormalne količnina mržnje prema drugima", kaže Tepić.

Dodaje da postoje ljudi i energija, nova lica, kao i vera da će se to promeniti.

"Točak se zavrteo i ova vlast će pasti", zaključuje Tepić.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.