Tepić: Potreban povratak demokratskih pravila u celoj državi, ne samo parlamentu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić: Potreban povratak demokratskih pravila u celoj državi, ne samo parlamentu

Šefica poslaničke grupe "Klub samostalnih poslanika" Marinika Tepić izjavila je danas povodom preporuka organizacije CRTA za poboljšanje rada parlamenta da nije poenta uvođenje demokratskih pravila u Skupštinu Srbije, nego povratak slobode i demokratije u celu državu.

"Bez toga, to je samo šminkanje mrtvaca i davanje pokrića za svakodnevno nasilje režima nad sistemom, pravosuđem, univerzitetom, budžetom. Kao i nad profesorima, sudijama, novinarima, koji upravo zbog svog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mišljenja ili napora da poprave sistem najgore uvrede i pozive na svoj linč premijerno slušaju upravo u tom parlamentu", rekla je agenciji Beta Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slovode i pravde.

Ona je rekla da su promene nemoguće "šminkanjem sistema, već samo promenom režima".

Organizacija CRTA danas je predstavila u Medija centru 46 preporuka koje se tiču kvaliteta rada u Skupštini, usvajanja budžeta, poslaničkih pitanja, javnog slušanja, nezavisnih institucija, odbora i radnih tela, godišnjeg programa Skupštine, informisanosti javnosti i izmena zakonodavnog okvira za rad Narodne skupštine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.