Teodorović: Opozicija glasačima mora da ponudi nove ideje

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jul.2017, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teodorović: Opozicija glasačima mora da ponudi nove ideje

Akademik i nekadašnji član Pokreta slobodnih građana Dušan Teodorović izjavio je da se nije odrekao političkog angažmana i ukazao da opozicija glasačima mora da ponudi nove ideje.

"Nove ideje bi trebalo da artikulišu nova politička lica", kazao je Teodorović koji je napustio pokret "Slobodnih građana" na čijem čelu je Saša Janković.

Teodorović je kao jedan od razloga za napuštanje pokreta u čijem je osnivanju učestvovao, naveo i to što je, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ocenio, taj pokret napustila energija koja je vladala pre predsedničkih izbora, a ideja "jedan od nas" bledela i pretvarala se u ideju "jedan".

"Mislim i da nije bilo dovoljno hrabrosti da se uđe u žešće proteste zbog izborne krađe i da se ide u direktnu konfrontaciju sa režimom Aleksandra Vučića", kazao je Teodorović.

On je kritikovao to što nije bilo aktivne podrške studentskim protestima koji su organizovani posle parlamentarnih izbora.

"Nismo bili zajedno sa protestantima u 10.00 prilikom polaganja zakletve čoveka koji je pokrao drugi izborni krug, iako smo u predsedničkoj kampanji obećali da nećemo da dozvolimo krađu nijednog glasa", kazao je Teodorović.

Komentarišući izbor nove Vlade Teodorović je ocenio da je to zapravo "stara vlada, vlada lažnih diploma, lažnih biografija i promešanih resora".

"Ne verujem Vladi Srbije sve dok nastavljaju sa pevanjem. Nažalost, jasno je da je gospođi Brnabić vladu sastavio gospodin Vučić".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.