Tenzije u porastu: Presretnut napad bespilotnom letelicom, pobunjenici se ne oglašavaju VIDEO

Izvor: B92, 23.Jan.2021, 12:08

Tenzije u porastu: Presretnut napad bespilotnom letelicom, pobunjenici se ne oglašavaju VIDEO

Saudijska Arabija saopštila je danas da je presrela raketni ili bespilotni napad na svoju prestonicu Rijad.

Oni za odgovorne smatraju jemenske pobunjenike Hute.

Korisnici društvenih mreža objavili su video snimke eksplozije u vazduhu iznad Rijada, a državna televizija u Saudijskoj Arabiji citirala je vlasti u kraljevini koje su priznale da je do presretanja došlo, prenosi AP.

Agencija navodi da Huti nisu do ovog trenutka priznali odgovornost za lansiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rakete ili drona prema Rijadu.

Huti drže pod kontrolom glavni grad Jemena Sanu od septembra 2014, a Saudijska Arabija i njeni saveznici pokrenuli su rat protiv njih u martu 2015. godine kao podršku jemenskoj međunarodno priznatoj vladi.

Zapadni analitičari, Saudijska Arabija i SAD tvrde da Iran Hutima isporučuje oružje, uključujući i balističke rakete, što Teheran poriče, navodi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Saudijska PVO presrela i oborila projektil iznad Rijada

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2021

RIJAD - Saudijska Arabija saopštila je danas da je presrela nesumnjivi raketni ili bespilotni napad na svoju prijestonicu Rijad, za koji odgovorne smatra jemenske pobunjenike Hute.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.