Tenkovi na pustim ulicama Kaira

Izvor: Vesti-online.com, 16.Avg.2013, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenkovi na pustim ulicama Kaira

Vojska je tenkovima zatvorila većinu glavnih saobraćajnica u Kairu koje su danas skoro puste, a pristalice Muslimanskog bratstva, pokreta svrgnutog predsednika Mohameda Morsija, pozivaju da se nastave mirni protesti zbog "masakra" privremenih vlasti nad demonstrantima.

 

Vlada koju je postavila vojska posle svrgavanja Morsija početkom jula, dala je zeleno svetlo snagama bezbednosti da pucaju na svakog demonstranta koji se bude ponašao nasilno, što je odluka bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << presedana u Egiptu, navodi Frans pres.

  Snage bezbednosti imaju dozvolu da pucaju na demonstrante

 

Egipatsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u poslednjim sukobima u Kairu poginulo više od 600 ljudi. Do eskalacije sukoba je došlo u sredu pošto je policija odlučila da rastera pristalice svrgnutog predsednika s dva trga u Kairu. To je

izazvalo oružane sukobe koji su se proširili i na ostale delove grada.

 

Muslimansko bratstvo pozvalo je Morsijeve pristalice da se danas u "milionima" po izlasku iz džamije priključe "mirnom prostestu" i upute ka Trgu Ramzes u centru Kaira.

 

Mohamedu Morsiju je produžen pritvor za još 30 dana. Sukobe u Egiptu osudili su svi vodeći svetski zvaničnici, a američki predsednik Barak Obama otkazao je planirane zajedničke vojne vežbe egipatske i američke vojske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.