Tenkovi S.Arabije krenuli ka Jemenu

Izvor: B92, 11.Maj.2015, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenkovi S.Arabije krenuli ka Jemenu

Saudijska Arabija šalje „udarnu snagu“ tenkova na granicu sa Jemenom, javljaju tamošnji državni mediji, a prenosi "Skaj njuz".

Nekoliko sati nakon što su snage Saudijske Arabije i Hutija razmenili tešku artiljerijsku vatru, saudijski državni mediji javljaju da ta država šalje „udarnu snagu“ na granicu sa Jemenom.

Al Arabija Hadat TV objavila je slike niza tenkova natovarenih na vojne kamione.

U opisu slika stoji „dolazak pojačanja iz udarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga na granicu“.

Borbe između šiitskih pobunjenika i saudijskih snaga desile su se dan nakon što je na snagu stupilo humanitarno primirje.

Osim toga, jedan marokanski vojni avion, koji je učestvovao u akciji bombardovanja jemenskih pobunjenika, nestao je zajedno sa pilotom, saopšteno je u Maroku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tenkovi Arabije krenuli ka Jemenu

Izvor: Radio 021, 11.Maj.2015

Saudijska Arabija šalje "udarnu snagu" tenkova na granicu sa Jemenom, javljaju tamošnji državni mediji...Nekoliko sati nakon što su snage Saudijske Arabije i Hutija razmenili tešku artiljerijsku vatru, saudijski državni mediji javljaju da ta država šalje "udarnu snagu" na granicu sa Jemenom...Al...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.