Tender za prenose u januaru

Izvor: RTS, 03.Jan.2011, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za prenose u januaru

U januaru će biti raspisan tender za televizijske prenose skupštinskih sednica, izjavila predsednica parlamenta. Nema mogućnosti da Skupština ima svoj TV kanal, kaže Slavica Đukić-Dejanović. Od sutra priprema tenderske dokumetnacije.

Predsednica Skuštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će u januaru biti raspisan tender za televizijske prenose skupštinskih sednica.

"Za televizijski prenos sednica u skupštinskom budžetu predviđeno je 80 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dinara", rekla je Slavica Đukić-Dejanović agenciji Beta.

Tender mora da bude raspisan početkom godine da bi bilo direktnih prenosa redovnog zasedanja koje počinje 1. marta.

Predsednica parlamenta dodala je da, međutim, još nema mogućnosti da Skupština ima poseban, svoj TV kanal.

Priprema dokumentacije potrebne za raspisivanje tendera za televizijske prenose sednica  počeće sutra, izjavio je sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović.

"Već od sutra ću biti na poslu i počećemo da radimo na pripremi dokumentacije. Radi se o specifičnom tenderu i biće dosta posla", rekao je Odalović i dodao da će nakon prikupljanja potrebne dokumentacije biti raspisan javni konkurs i utvrđena tenderska komisija.

"Želimo da obezbedimo javnost rada parlamenta da bi mogli da imamo kontinuirani i redovan prenos svih sednica kako ne bi dolazili u situaciji u kojoj smo se našli u nekoliko navrata da se televizijski prenosi prekidaju ili da se oko toga diže tenzija u parlamentu. Želimo da obezbedimo miran i redovan rad", naglasio je Odalović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.