Tendencija pada zahteva iz Srbije za azil u Nemačkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2015, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tendencija pada zahteva iz Srbije za azil u Nemačkoj

Građani Srbije su u septembru podneli 1.982 zahteva za azil u Nemačkoj, saopštilo je večeras nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova najnovije podatke Savezne službe za migracije i izbeglice.

Onih građana Srbije koji su u septembru prvi put podneli zahtev bilo je 1.201, dok je ponovljenih zahteva bilo 781, pokazuje statistika.

Srbija je tako pokazala tendenciju pada u broju podnetih zahteva za azil u odnosu na avgust, kada je bilo podneto 2.479 zahteva.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />U septembru je u Nemačkoj ukupno podneto 43.071 zahtev, što je čak za 126 odsto više nego pre godinu dana.

Sa Zapadnog Balkana - Srbija, Albanija, Kosovo, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, u septembru ukupno je podneto 11.712 zahteva, što je 27 odsto od ukupno podnetih zahteva u Nemačkoj.

Od januara do septembra je u Nemačkoj ukupno registrovano 577.307 podnosioca zahteva za azil.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.