Ten Walls pred prvi beogradski nastup: Zašto sam pobegao od selfi kulture

Izvor: Blic, 02.Maj.2016, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ten Walls pred prvi beogradski nastup: Zašto sam pobegao od "selfi kulture"

Planetarno poznati hitmejker Ten Walls nastupiće u okviru svoje nove turneje 6. maja u beogradskom Depou.

Nakon priznanja za najuspešniji elektronski nastup 2012. godine u Litvaniji, Marijus Adomaitis je naredne godine pod anonimnim pseudonimom Ten Walls objavio hitove poput "Gotham" i "Requiem" i dospeo u sam vrh svetske elektronske scene. Nakon dve godine Marijus je dospeo na treće mesto prestižnih lista UK Single Charts i UK Dance Charts.

Podršku će mu pružiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << miljenici domaće publike Bokee, John Belk, Teodora van Context, Peter Portman, dok će veče otvoriti duo dobro poznat srpskoj javnosti, Calavera & Manya.

Ulaznice se prodaju na DD Tickets šalterima, te i u svim Win Win prodavnicama po ceni od 970 din. Usled ogromne pažnje medija koju dobija u poslednje vreme, uspeli smo da popričamo sa Marijusom o njegovom budućem albumu, njegovoj ljubavi prema trubama i predstojećem nastupu u Beogradu.

Koje su prednosti kada praviš muziku kao Ten Walls?

– Moje muzičko putovanje je počelo kada sam imao pet godina. Počelo je sa Frederikom Šopenom koji je pedstavnik romantične ere koju volim, zatim sam prešao u barkonu kompleksnost i na J.S. Baha, a onda na energične i inovativne Igora Stravinskog i Pola Hindemita. Ovo je uticalo na moju percepciju muzike, ali i na samu produkciju. Estetika je takođe veoma važna. Ten Walls je projekat u kojem mogu da istražujem razne aspekte i karakteristike muzike. Zato moja muzika ima toliki raspon – romantičan vajb koji poseduje "Walking With Elephants" ili mrak trake "Chains and Shackles". Sve ovo vam je deo Ten Walls sveta.

Zašto ti je bilo važno da sakriješ identitet kada si počeo da radiš kao Ten Walls?

– Zato što je muzika važnija od lica. Hteo sam da pobegnem od "selfi" kulture i nisam hteo da ljudi vezuju moje lice sa muzikom koju pravim.

Mnogo koristiš zvuke trube, bilo akustične ili elektronske. Odakle tolika pasija prema trubama i ostalim duvačkim instrumentima?

– Duvački instrumenti su deo mog života od ranog detinjstva. Ja sam završio studije fagota na poznatoj litvanskoj akademiji Jouzas Naujalis. Dijapazon fagota je veoma širok. Obožavam koliko različitih basova možete odsvirati sa fagotom. Fagot je deo mene, moj potpis bilo da slušate "Gotham", "Requiem" ili "Walking With Elephants".

Kako zvuči tvoj novi album?

– Možda će se mnogi iznenaditi, ali album se neće sastojati od samo jednog žanra. Mene interesuju dinamika i boja zvuka. Ne pratim trendove. A i šta je to trend u 2016. godini? Sve što vam sada mogu reći je da je eklektičan. A ostalo neka bude iznenađenje.

Ovo je tvoja prva poseta Beogradu kao Ten Walls. Šta klaberi mogu očekivati na tvom nastupu?

– Veoma sam uzbuđen što ću doneti moj zvuk u Srbiju po prvi put. Što se klabera tiče – mogu naslutiti iz intervjua šta ih očekuje, a to je svakako veoma energičan nastup.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.