Temeljni ugovor će biti potpisan

Izvor: B92, 21.Jun.2022, 19:32

"Temeljni ugovor će biti potpisan"

Predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković izjavio je da je ta partija uslovila i svoj ulazak u vladu Crne Gore potpisivanjem Temeljnog ugovora

To je bio jedan od motiva da SNP uđe u vlast, rekao je Joković novinarima pred sednicu Glavnog odbora SNP-a koja se održava u Beranama.

"Mi ćemo podržati sve ono što dogovore Vlada Crne Gore i Srpska pravoslavna crkva, sve što je prihvatljivo za Crkvu, što ona ispregovara, prihvatljivo je i za SNP”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poručio je Joković.

On je dodao da neće da komentariše izjave poslanika Danijela Živkovića i potpredsednika Vlade Raška Konjevića, te ministra spoljnih poslova Ranka Krivokapića i da li će oni glasati protiv potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC. Joković je istakao da će ministri njegove partije glasati za potpisivanje i da ga ne interesuje šta će raditi ministri SDP.

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković je ranije danas na pres-konferenciji poručio da Temeljni ugovor mora biti potpisan sa svim verskim zajednicama i samo ako je usklađen sa Ustavom i zakonom Crne Gore.

"Nijedna verska zajednica ne može biti povlašćena. Tu postoji slovo Ustava i to mora biti implementirano u ugovor. Nismo imali priliku da vidimo nacrt ugovora, a korisno je da bude javan kad bude u formi predloga za celu društvenu zajednicu”, naglasio je on.

Kako je najavljeno, na sednici vlade u četvrtak biće prezentovan predlog Temeljnog ugovora, nakon čega bi trebalo da se intenziviraju pregovori sa SPC.

Na prethodnoj sednici vlade prošlog četvrtka došlo je do žučnije rasprave između premijera Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića sa jedne strane, i ministara SDP Raška Konjevića i Ranka Krivokapića, koji su protiv potpisivanja Temeljnog ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.