Telegrami saučešća Francuskoj

Izvor: RTS, 23.Mar.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telegrami saučešća Francuskoj

Nakon terorističkog napada na jugu Francuske predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Aleksandar Vulin uputili su telegrame saučešća.
Aleksandar Vučić je, povodom talačke krize na jugu Francuske, istakao da je siguran da će se snažno vođstvo te zemlje uspešno suprotstaviti opasnosti koju terorizam nosi, i da u svakom trenutku može da računa na prijateljsku podršku Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
I ovaj zločin, dodao je Vučić, mora da navede ceo svet da bude ujedinjen i odlučan u preduzimanju koraka protiv terorizma, a u odbrani zajedničkih civilizacijskih vrednosti.
"Molim Vas da izraze mog saosećanja prenesete porodicama poginulih, a ranjenima želje za brz oporavak", navodi se u pismu Aleksandra Vučića upućenom Emanuelu Makronu, saopštila je pres-služba predsednika.
Povodom terorističkog napada u gradu Treb na jugu Francuske, telegram saučešća ministarki odbrane Francuske Florens Parli uputio je Aleksandar Vulin.
"Koristim ovu priliku da Vam u ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime izrazim najiskrenije saučešće povodom užasnog terorističkog napada koji se dogodio u gradiću Treb na jugu vaše zemlje", poručio je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane
Dodaje da strahote koje terorizam donosi sa sobom predstavljaju jednu od najvećih pretnji civilizovanom svetu.
"Strahote i nepredvidivosti koje terorizam sa sobom donosi u današnjem dobu predstavljaju jednu od najvećih pretnji civilizovanom svetu i upućuju naše narode na iznalaženje zajedničkih odgovora na zločine koji nemaju i ne mogu imati opravdanje", poručio je Vulin.
Siguran sam da francuski narod neće dozvoliti da ga ovakvi napadi pokolebaju u odbrani demokratskih vrednosti i da strah neće prevladati nad razumom u ovom teškom trenutku, poručio je Vulin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija uz Francusku: Vučić uputio telegram saučešća povodom TERORISTIČKOG NAPADA

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2018

U svakom trenutku možete računati na nas..Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Republike Francuske Emanuelu Makronu povodom žrtava terorističkog napada na jugu Francuske...Pročitajte i:..- Primite moje iskreno saučešće povodom žrtava terorističkog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić izrazio saučešće Makronu

Izvor: B92, 23.Mar.2018

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće francuskom predsedniku Emanuelu Makronu povodom žrtava terorističkog napada na jugu Francuske..."Primite moje iskreno saučešće povodom žrtava terorističkog napada na jugu Francuske", naveo je Vučić u pismu saučešća...Vučić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.