Telefon koji ima  savršen zvuk

Izvor: Blic, 14.Dec.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefon koji ima savršen zvuk

Posle svakog novog modela telefona stiže oduševljenje (ili razočaranje), onda uživanje, ali i ubrzo pitanje - šta dalje? Većina proizvođača se odluči da poveća dimenzije ekrana, poboljša dizajn ili hardver, a HTC je odlučio da „sensejšen“ porodicu obogati XL modelom koji će se umnogome razlikovati od svih dosadašnjih. Ne treba zaboraviti da je ovaj telefon ogroman

Prvo treba istaći da je ovo ogroman telefon, gotovo identičnih dimenzija kao HTC titan, koji radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na operativnom sistemu „Windows Phone 7.5". Ova veličina garantuje odličan pregled kod surfovanja internetom, gledanja fotografija i video-snimaka, ali držanje u ruci i samo korišćenje može biti otežano upravo zbog dimenzija.

Bela boja daje posebnu crtu ovom modelu, ali nažalost, u isto vreme je i lepak za prljavštinu. Nije da je telefon sve vreme bio musav, ali s vremena na vreme se primeti poneka fleka. Izgleda da je HTC pronašao savršeni koncept za dizajn svojih Android telefona, pa se tako hardverski i taktilni tasteri, kao i ulazi/izlazi nalaze uvek na istom mestu, i stoga ovaj put nećemo to opisivati.

Ono što je pomalo čudna odluka jeste da se umanji rezolucija ekrana u odnosu na veličinu. Naime, model XE ima dijagonalu 4,3 inča i rezoluciju 540x 960 piksela, dok ovaj telefon sa ekranom od 4,7 inča ima 480x800 piksela. Ipak, ovo je S-LCD ekran, tako da su boje čiste i jasne. Ugao gledanja je odličan, kao i pregled na direktnoj svetlosti, jedina zamerka mu može biti to što deluje kao da boje probijaju kada je podešen na maksimalno osvetljenje.

Kada se pogleda hardverski, ovaj telefon je gotovo identičan pomenutom „titanu". Poseduje procesor od 1.5 GHz, 768 RAM-a, 16 GB interne memorije i nema mogućnost da se proširi uz pomoć SD kartice.

Najbolja stvar (pored slušalica) je to što dolazi sa poslednjom verzijom Androida (2.3.5) i HTC Sensa (3.5), koji daju velike mogućnosti što jednostavnijeg i što boljeg korišćenja. Novi HTC-ov interfejs donosi i nove poboljšane „vidžete", što je dodatni plus u kategoriji gde je tajvanska kompanija bez premca.

Još jedno veliko poboljšanje je doživela kamera. Sa osam megapiksela i dva LED fleša pravi odlične fotografije i ima mogućnost snimanja u raznim načinima rada i sa brojnim efektima. Ima opciju snimanja videa rezolucije 720p, kao i pravljenja usporenih snimaka.

Baterija je često bila faktor koji je odbijao korisnike od HTC-a i oni se sa svakim novim modelom sve više i više poboljšavaju. Na manji utrošak baterija utiče novi Sense, ali ipak ekran od 4.7 inča treba nahraniti energijom. Dan može da se izgura, ali za svaki slučaj punjač uvek treba imati kod sebe.

HTC je još jednom pokazao da ume da proizvede dobar telefon, a iskorak je napravio sa novim slušalicama. Nažalost, zbog cene ovaj telefon će mnogima ipak ostati nedostižan.

Specifikacije

Dimezije 132.5x70.7x9.9 mm

Težina 162,5 g

Displej S-LCD, 16M boja, 480x800 piksela, 4.7 inča

Memorija Internal 16 GB

RAM 768 MB

Povezivanje HSDPA, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v3.0, microUSB v2.0

Kamera 1 8 MP, 3.264x2.448 piksela, autofokus

Kamera 2 1.3 MP

Video 720p

OS Android OS, v2.3.5 + HTC Sense 3.5

Čipset Qualcomm MSM8255

Procesor 1.5 GHz Scorpion

Grafika Adreno 205

Boja Bela

Baterija Li-Ion 1600 mAh, razgovor sedam sati, stend-baj 460 sati

Cena 705 evra

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.