Tekstilci pešice ka Beogradu

Izvor: RTS, 02.Avg.2011, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tekstilci pešice ka Beogradu

Radnici Tekstilnog kombinata "Raška" u Novom Pazaru nastavili su blokadu regionalnog puta ka Raškoj. Grupa njihovih kolega drugi dan pešači ka Beogradu gde će tražiti prijem kod premijera Cvetkovića, ali i u nekim ambasadama.

Stotinak radnika Tekstilnog kombinata "Raška" iz Novog Pazara nastavilo je drugi dan zaredom, blokadu saobraćaja na regionalnom putu do Raške, zahtevajući da se reše njihovi problemi.

Policija vozače preusmerava na stari put Novi Pazar-Raška. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bivša radnica "Raške" Milhata Grišević rekla je da će se radnicima koji blokiraju saobraćaj pridružiti kolege iz Sjenice, Tutina i Raške i dodala da im se do sada niko od nadležnih nije obratio.

Grupa od desetak radnika juče je pešice krenula ka Beogradu, gde će tražiti prijem kod premijera Mirka Cvetkovića, a posetiće i neke od ambasada u prestonici.

Novopazarski tekstilci traže isplatu dugovanja prema izvršnim sudskim presudama, koje su 31. maja ove godinje iznosile 8,4 miliona evra, kao i rešavanje statusa radnika koji su potpisali socijalni program sa bivšim rukovodstvom firme.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.