Tejlor Svift Tajmova ličnost godine

Izvor: VOA, 06.Dec.2023, 17:18

Tejlor Svift Tajmova ličnost godine

2023. je godina Tejlor Svift. Magazin Tajm proglasio je američku pevačicu i kantautorku za ličnost godine nedelju dana pošto je Spotifaj objavio da je njenu muziku slušalo najviše ljudi na platformi za strimovanje. Svift je izabrana za ličnost godine u grupi devetoro finalista među kojima su Barbi, Kralj Čarls III, i direktor firme za razvoj veštačke inteligencije OpenAI, Sem Altman. “Dok je njena popularnost rasla tokom decenija, ovo je godina kada je 33-godišnja Svift postigla svojevrsnu "nuklearnu fuziju" - objedinila je umetnost i komercijalni uspeh da bi otpustila energiju istorijske snage", napisano je u obrazloženju odluke magazina Tajm. Svift je ove godine oborila rekorde u industriji zabave, svojom turnejom  "Eras" i koncertnim filmom koji je prvog vikenda prikazivanja zaradio 92,8 miliona dolara. Ukupno se očekuje da će turneja i film doneti prihod od skoro 2 milijarde dolara. "Moji fanovi su morali da se zaista potrude da dođu do karata. Želela sam da mi koncerti budu duži nego što je iko očekivao, jer tako se osećam dobro kada napuštam stadion", rekla je Svift za Tajm.  Tejlor je ponovo objavila svoj album "1989" uz veću kreativnnu slobodu, a njena veza sa Trevisom Kelsijem, igračem NFL kluba Kanzas Siti Čifs, donela je NFL-u novi talas gledalaca, dok su stotine miliona njenih obožavalaca na društvenim mrežama želele da saznaju nešto više o njenom novom dečku.  Nekoliko američkih fakulteta ima kurseve o njenoj muzici. "Zato što je izgradila svoj svet, u kome je bilo mesta za toliko mnogo drugih, zato što je svoju priču pretvorila u globalnu legendu i donela radost društvu kome je radost očajnički potrebna, Tejlor Svift je Tajmova ličnost godine 2023", napisao je Sem Džejkobs, glavni urednik Tajma. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bio je Tajmova ličnost godine 2022.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tejlor Svift proglašena je za ličnost godine po izboru časopisa Tajm

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2023

Magazin "Tajm" magazin je danas proglasio američku pevačicu Tejlor Svift za ličnost godine, a izabrana je iz grupe od devet finalista u kojoj su, između ostalih, bili Barbi, kralj Čarls III i izvršni direktor OpenAI Sem Altman.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.