Medicinski tehničar pacijentima ubrizgavao vazduh – četvoro umrlih FOTO

Izvor: B92, 21.Okt.2021, 17:49

Medicinski tehničar pacijentima ubrizgavao vazduh – četvoro umrlih FOTO

Medicinski tehničar iz Teksasa proglašen je krivim za ubistvo četiri pacijenata koji su preminuli nakon što im je ubrizgao vazduh posle operacija na srcu.

Porota je proglasila Vilijama Dejvisa (37) u utorak krivim za ubistva i sada bi mogao da se suoči sa smrtnom kaznom, preneo je BBC.

Tužioci su rekli da je na meti njegovih napada bilo sedmoro ljudi od juna 2017. do januara 2018. godine.

Iz bolnice Kristus mader Frensis, u kojoj su se napadi dogodili, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštili su da se nadaju da će presuda porote biti makar malo olakšanje za one koji su pogođeni.

Muškarci, stari između 47 i 74 godine, doživeli su simptome slične napadima i preminuli od fatalnog oštećenja mozga nakon što je vazduh ubrizgavan u njihove arterije.

Tokom suđenja, prikazani su bezbednosni snimci Dejvisa kako ulazi u sobu jednog od pacijenata, čiji se alarm monitora srca oglasio samo tri minuta posle.

Kasnije je preminuo od injekcije.

Dejvisov advokat Filip Hejs tvrdio je tokom suđenja da nema dokaza da su pacijenti preminuli zbog kriminalnog ponašanja i sugerisao da je Dejvis postao žrtveno jagnje bolnice sa ozbiljnim proceduralnim problemima.

Tužioci će sada tražiti smrtnu kaznu za Dejvisa, koji je, kako su naveli, uživao da ubija ljude i on će ostati pritvoren u zatvoru okruga Smit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.