Teheran: Godišnje 20.000 žrtava zagađenja vazduha

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2017, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teheran: Godišnje 20.000 žrtava zagađenja vazduha

Svake godine više od 20.000 građana Teherana umre od posledica zagađenja vazduha, saopštilo je gradsko veće iranske prestonice.

Kako se navodi u izveštaju poluzvanične iranske novinske agencije Lina, taj broj je dvostruko veći u odnosu na 2005. godinu, prenosi AP.

U prethodnih nekoliko godina, zagađenje vazduha je u nekoliko navrata primoralo lokalne vlasti zatvore sve škole i kancelarije.

Prestoničke vlasti su pokušale da smanje zagađenje vazduha >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u gradu ograničenjem broja vozila, a za takvu situaciju krivile su zastarele modele automobila i motora.

Teheran ima skoro devet miliona stanovnika, a sa širom okolinom oko 15 miliona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svake godišnje 20.000 ljudi u Teheranu UMRE OD ZAGAĐENJA VAZDUHA

Izvor: Blic, 30.Okt.2017

Svake godine više od 20.000 građana Teherana umre od posledica zagađenja vazduha, saopštilo je gradsko veće iranske prestonice...Kako se navodi u izveštaju poluzvanične iranske novinske agencije Lina, taj broj je dvostruko veći u odnosu na 2005. godinu, prenosi AP...U prethodnih nekoliko godina,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.