Tasovac: Bujošević nije uradio ništa što se od njega očekuje

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tasovac: Bujošević nije uradio ništa što se od njega očekuje

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac nastavio je večeras polemiku sa generalnim direktorom RTS Draganom Bujoševićem i ostao pri stavu da direktor RTS do sada nije uradio ništa što se od njega očekuje.

Tasovac u pismu pita Bujoševića zašto ne radi svoj posao, kao na primjer njegov kolega sa HRT, istakavši da "ništa ne može da razgali čoveka kao dobra halucinacija".

Direktor HRT bi, vjeruje Tasovac, umjesto da ministru piše pisma, današnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dan iskoristio da prošeta do EPS i proba da sa njima dogovori kako da spoje uplatnice za struju i taksu.

Država će svoj dio obaveza, kada je riječ o finansiranju javnih servisa, ispuniti i uplatiće četiri milijarde dinara iz budžeta u tu svrhu, naglasio je Tasovac, a Bujoševića upitao šta će on da uradi.

"Šta ćete vi da uradite i šta ćete uraditi ako se ustanovi da niste sposobni da uradite", pitao je Tasovac.

Ministar je takođe naveo i da u Zakonu o javnim medijskim servisima, koji se bavi ovlašćenjima generalnog direktora, nema riječi "pretplata" ili "taksa", ali da ima to da "direktor mora da organizuje i upravlja procesom rada i vodi poslovanje ustanove".

"To što se za vas vođenje poslovanja svodi na ideju da premijer i ministar smisle kako da se naplati taksa, jeste problem, ali nije moj", naveo je, pored ostalog, Tasovac u pismu direktoru RTS.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Odgovor na odgovor na pismo

Izvor: SEEcult.org, 12.Dec.2015, 05:05

Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac nastavio je 11. decembra nesvakidašnju javnu prepisku sa generalnim direktorom RTS-a Draganom Bujoševićem u vezi sa taksom za javni medijski servis koja je predviđena od 1. januara 2016. godine, ali još nije poznato koliko će iznositi, niti kako...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.