Tartufi od kokosa i bele čokolade

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tartufi od kokosa i bele čokolade

Recept koji morate probati.

Sastojci:

- 100g badema

- 100g bele čokolade

- šaka maka u zrnu

- 100g kokosovog brašna (+ u posudi sa strane da se uvaljaju kuglice)

- 250ml slatke pavlake (podeliti na dva dela 150ml i 100ml)

- 1 kesica pudinga od vanile

- 1 šolja kokosovog mleka

- kora jedne limete

- 1 kasicica ekstrakta vanile

Priprema:

Ugrejati rernu na 180°C. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << U šerpu sipati vodu. Kad proključa ubaciti bademe da ključaju 1 minut.  Iscediti vodu i prebaciti bademe u činiju sa hladnom vodom i skinuti ljusku. Poređati u pleh i staviti u rernu na 10-ak minuta. Isključiti rernu i ostaviti ih unutra da se lepo osuše.Tako se dobijaju blanširani i pečene bademi za kuglice.

Za 20 kuglica:

U 150ml slatke pavlake, rastopiti 100g bele čokolade. Kada se sjedini, dodajte šaku maka, umešajte i stavite sa strane. Stavite u šerpu (na slabiju temperaturu) kokosovo mleko. U šolju sipajte sadržinu kesice pudinga od vanile. Kada se kokosovo mleko ugreje odvojite 1/2 količine (da puding ne bi imao grudvice), dobro promešajte. Mleku dodajte preostalih 100ml slatke pavlake. Kada počne da vri, preručite puding i brzo mešajte da ne zagori. Kada se stegne, skinite sa vatre i zamešajte ekstrakt vanile. Puding dodajte u smesu sa belom čokoladom. Smesi dodajte kokosovo brašno. Mešajte dok se ne sjedini. Na kraju dodajte koru limete. Umešajte u testo. Uzmite jedan badem, obložite ga smesom, oblikujte kuglicu i obložite je kokosom. Ređajte na pleh (prekriven aluminijumskom folijom da se ne bi zalepile kuglice). Staviti u frižider da se hlade 4h (najbolje preko noći).

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.