Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“ од 12. до 19. септембра у СКЦНС Фабрици

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Sep.2023, 08:13

Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“ од 12. до 19. септембра у СКЦНС Фабрици

Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“ одржава се од 12. до 19. септембра 2023. године, у СКЦНС Фабрици. Фото: skcns.org Ово је седмо издање Фестивала, у организацији Студентског културног центра Нови Сад, а програм обухвата плесне перформансе уметника и уметница који долазе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из Бугарске, Француске, Велике Бритеније и Србије.
“Tanz Platz” је манифестација чији циљ је да представи младе актере на европској плесној сцени и тенденције у савременом плесу. Настао је уз подршку европске плесне платформе „Aerowaves“ у чијем фокусу су млади и надолазећи плесачи и плесачице савременог плеса, кореографи и кореографкиње, као и остали професионалци који се баве овом уметношћу.
„Aerowaves“ је мрежа плесних фестивала и позоришта основана 1996. године коју чине 42 експерта из подручја савременог плеса из 33 државе Европе. На првом састанку у Лондону 1996. године пристигла су 262 видео-записа из 24 земље. Од тада започиње презентација плесних изведби десет финалиста у склопу Ресолутион фестивала у лондонском позоришту „The Place“.
Улаз на све програме је бесплатан.
Цео програм фестивала погледајте на сајту организатора.
Septembar u Pozorištu mladih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“ од 12. до 19. септембра у СКЦНС Фабрици се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.