Tanjug će biti privatizovan

Izvor: B92, 11.Dec.2013, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanjug će biti privatizovan

Beograd -- Agencija Tanjug neće postati vladin biro za komunikacije već će biti privatizovana, saznaje Danas.

Tanjug neće biti transformisan, kao što je prethodni državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Dragan Kolarević najavio pre nekoliko meseci, već će morati da bude privatizovan kao i svi drugi državni mediji do 31. decembra sledeće godine.

Kako Danas saznaje, Ministarstvo finansija je u budžetu za narednu godinu predvidelo sredstva za Tanjug >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za prvih šest meseci, a ukoliko ova agencija ne bude privatizovana ranije, država će morati da obezbedi sredstva i za drugu polovinu godine.

Zakon o javnom informisanju bi, prema najavama iz Ministarstva kulture, trebalo da bude poslat Vladi na usvajanje do kraja godine, ali u trenutnom Nacrtu zakona koji je objavljen na sajtu ne postoji deo koji se odnosi na Tanjug.

Zakon je, inače, trenutno na završnim doradama u drugim ministarstvima, nakon čega se šalje u Brisel kako bi evropske institucije dale svoje mišljenje o tome koliko je usklađen s evropskim standardima.

Podsetimo, na pitanje šta će biti sa novinskom agencijom Tanjug, bivši državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Dragan Kolarević je u avgustu ove godine rekao da će ona „ići u vlasničku transformaciju“.

„To je obaveza koju je naša država prihvatila“, rekao je Kolarević. On je tada dodao da bi Tanjug trebalo da se transformiše u vladin biro za komunikacije, po nemačkom modelu.

Kako je rekao, taj deo Tanjuga bi obavljao poslove koji su od neposrednog značaja za vladu - prikupljanje informacija iz sveta i zemlje koje su neophodne vladi, a takođe i emitovanje informacija za koje je vlada zainteresovana da se prenose u svetu. „U tom smislu će Tanjug biti transformisan, a verovatno za one koji budu višak biće napravljen socijalni program, to ćemo sve videti, ali kad se ovi zakoni usvoje počeće da se radi na tome“, ukazao je Kolarević pre nekoliko meseci.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tanjug će biti privatizovan?

Izvor: Mondo, 11.Dec.2013

Agencija Tanjug neće postativladin biro za komunikacije već će biti privatizovana, saznaje "Danas".

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.