Devojčica alergična na 21. vek

Izvor: B92, 10.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica alergična na 21. vek

Jedna devojčica iz Kenta u Engleskoj mora da se povinuje veoma strogim životnim pravilima zbog svojevrsne alergije na 21. vek.

Desetogodišnja Moli Harad ne može da nosi normalnu odeću ni cipele. Za nju je opasan i svaki kontakt sa bilo kojom vrstom tepiha.

U školskoj kuhinji za nju pripremaju specijalne obroke koje konzumira pod nadzorom odrasle osobe za slučaj da neka hrana kod nje izazove alergijsku reakciju.

Zbog neobične alergije mala Moli primorana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da čitav dan nosi specijalne rukavice, da se kupa posebni rastvorom radi zaštite kože i da uzima veliki broj lekova.

Ona reaguje gotovo na sve: sapun, šampon, prašinu, mleko, čokoladu, jaja, paradajz, hleb, testeninu, magnet, plastiku, polen, kovani novac, hemijske olovke, tastaturu računara...

Lekari nisu u stanju da objasne njenu boljku, ali kako piše lokalna štampa, njeni roditelji tvrde nikada ne bi patila od tako teškog oblika alergije da je rođena sto godina ranije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojčica alergična na 21.vek!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2009

LONDON - Jedna devojčica iz Kenta u Engleskoj mora da se povinuje veoma strogim životnim pravilima zbog svojevrsne alergije na 21. vek...Desetogodišnja Moli Harad ne može da nosi normalnu odeću ni cipele. Za nju je opasan i svaki kontakt sa bilo kojom vrstom tepiha...U školskoj kuhinji za nju pripremaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Devojčica alergična na 21. vek

Izvor: MySerbia.net, 11.Jun.2009, 16:37

Jedna devojčica iz Kenta u Engleskoj mora da se povinuje veoma strogim životnim pravilima zbog svojevrsne alergije na 21. vek. Ona reaguje gotovo na sve: sapun, šampon, prašinu, mleko, čokoladu, jaja, paradajz, hleb, testeninu, magnet, plastiku, polen, kovani novac, hemijske olovke, tastaturu računara.. »»

Nastavak na MySerbia.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.