Tango – igra strasti i zavođenja

Izvor: Politika, 02.Nov.2013, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tango – igra strasti i zavođenja

Igra koja u sebi razvija priču, rasplamsava strasti, rađa žudnju i osvaja bez reči – to je tango. On vatru raspaljuje i kod publike. Ravnodušnih nema. Tako je bilo i sinoć u prepunoj Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine gde je otvoren jubilarni, deseti Tango festival. Organizator je Beogradska tango asocijacija uz podršku ambasade Republike Argentine u Beogradu. Veliki spektakl nazvan je – „Tango de mi vida”.

Publici se tradicionalno predstavio kvintet „Beltango” čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je vođa bandoneonista Aleksandar Nikolić. Ovaj najpoznatiji tango orkestar izvan Argentine ove godine slavi 15 godina postojanja. Ansambl je izveo i svoje dve nove numere i uneo u njih zvuke sa naših prostora, pa se čula tamburica, što je bilo pravo iznenađenje za publiku. Predstavilo se i nekoliko plesnih parova iz Buenos Ajresa.

Specijalni gost bio je tango pevač Eduardo Gimenez iz Urugvaja, čiji glas spada u red najvećih svetskih tango baritona današnjice.

Beogradski tango festival traje do sutra uveče, a programi će se izvoditi u Domu vojske i „Gvarnerijusu”.

A. K.

objavljeno: 02.11.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.