Tang diriguje poslednjim koncertom iz Klasičnog ciklusa

Izvor: Glas javnosti, 19.Apr.2013, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tang diriguje poslednjim koncertom iz Klasičnog ciklusa

BEOGRAD - Beogradska filharmonija pod upravom svog šefa dirigenta Muhaja Tanga održaće večeras u Kolarčevoj zadužbini završni koncert iz svog Klasičnog ciklusa u okviru koga je izvela neka od kapitalnih dela klasične muzike.

Na poslednjem od pet koncerata Klasičnog ciklusa Filharmonija će izvesti "Prsten - orkestarska avantura" Riharda Vagnera u aranžmanu Henka de Vligera i Koncert za klavir i orkestar br. 1 Feliksa Mendelsona.

Klasični ciklus pokrenuo je Tang koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << smatra da svaki ozbiljni evropski orkestar obavezno na repertoaru mora da ima kapitalna dela. Tang je najveći broj ovih koncerata Beogradske filharmonije sam predvodio.

Kao solista u Mendelsonovom Koncertu za klavir i orkestar nastupiće pijanistkinja Đu Hi Su, koja je stekla međunarodno priznanje još kao desetogodišnja devojčica, nakon nastupa sa Njujorškom filharmonijom i Zubinom Mehtom.

Hi Su je sarađivala sa brojnim orkestrima, među kojima su Sanktpeterburška filharmonija, Čikaški simfonijski orkestar, Losanđeleska filharmonija i Londonski simfonijski orkestar.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Tang diriguje poslednji koncert BF iz Klasičnog ciklusa

Izvor: Blic, 19.Apr.2013

Beogradska filharmonija pod upravom svog šefa dirigenta Muhaja Tanga održaće večeras u Kolarčevoj zadužbini završni koncert iz svog Klasičnog ciklusa u okviru koga je izvela neka od kapitalnih dela klasične muzike...Na poslednjem od pet koncerata Klasičnog ciklusa Filharmonija će izvesti “Prsten...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.